L’ORIGEN DE PLA

ESTAR A GUST AMB EL QUE FEM I COM HO FEM.

A l’interior de Mallorca lluny de les zones turístiques ha una àmplia zona plana, de petits pobles i camps plens d’encant, en què la gent porta una vida agradable, basada en les coses senzilles.

Aquí és on Irene Peukes s’inspira i dissenya sabates i roba d’avantguarda amb fibres i teixits naturals que produeix amb artesanes a Guatemala i Bangla Desh, donant suport a grups de dones i aportant el seu gra de sorra a el desenvolupament d’aquestes comunitats. Pla té com a punt de partida l’artesania tradicional dotant-la d’una nova visió, creant dissenys de qualitat produïts de forma respectuosa amb les persones i el medi ambient.

Una marca innovadora amb un estil molt personal i global pensada per produir artesanalment, a petita escala i amb materials naturals en diferents parts de món. Tant en les seves sabates com en la seva col·lecció tèxtil seva inspiració beu de l’abstracció i el color mantenint-se fidel a màximes com la senzillesa, ús de materials naturals i l’artesania. Irene va treballar amb anterioritat a Camper durant 8 anys.

MÉS MANS, MENYS MÀQUINES 

DISSENY I ARTESANIA DE LA MÀ PER CREAR PECES ÚNIQUES, BELLES I CÒMODES.

Aquesta fusió s’endevina en les seves col·leccions que tenen un disseny molt modern i actual amb una manera artesana de treballar i l’ús materials naturals i sostenibles. La unió d’aquests elements és el que confereix un estil tan especial a cada una de les peces creades per Irene Peukes.

Les sabates Illetes, Bonanova i Tramuntana es fan a mà amb fibres de jute per artesanes a Bangladesh. El jute és un material resistent, sostenible i de vital importància econòmica per a molts petits agricultors de país.

Cada sabata s’elabora amb una sola trena de jute amb què les artesanes li van donant forma sobre la forma amb increïble habilitat i delicadesa. Per a això, cusen a mà cada volta de trena amb l’anterior, unint-les a un folre de cotó que cobreix l’interior de la sabata garantint la seva confortabilitat.

Irene viatja regularment a Bangladesh on treballa en equip amb les artesanes, supervisa cada un dels detalls i la qualitat de l’acabat, en què és tan important la comoditat com la perfecció. Tot aquest treball està coordinat per Càritas Bangla Desh, segons el Codi de Pràctiques de Comerç Just. Després les sabates viatgen a Mallorca on s’elabora la seva peculiar sola suau, composta per una gruixuda capa de tèxtil i crep naturals, materials que fan que la trepitjada sigui molt agradable.

Sabaters artesans locals s’encarreguen d’unir les dues peces manualment. Els models Formentor i Llevant són sandàlies amb soles de fusta i cintes de cotó, teixides per artesanes de Guatemala organitzades en cooperatives per assegurar que puguin compaginar la seva tasca de teixidores amb les seves tasques familiars.

A Mallorca, un expert fuster, fabrica les soles anatòmiques de fusta depino, i artesans munten a mà les cintes teixides a la sola. Finalment, es rematen col·locant la base de crep natural que aporta flexibilitat i suavitat en la petjada.

Guate va vestir és la col·lecció de roba de Pla.

Es tracta d’una col·lecció de vestits, bruses i complements de cotó 100% que es teixeix a mà en els telers d’una comunitat de dones a Guatemala. El seu disseny permet que d’una sola peça es conformi tota la peça: un disseny sense desperdici.

Cada peça està numerada perquè el treball artesanal de cada dona en la peça és una cosa única i molt valuós. Guate va vestir és un projecte en el qual Irene Peukes treballa des de 2008 amb artesanes de Guatemala, país a on viatja personalment per assegurar-se que el procés de producció i les peces tinguin la millor qualitat possible.